آب بتناجزای بتن

مقدار آب در بتن و مشخصات آب

جنس آب در بتن و اندازه آن:

آبی که در ساختن بتن مصرف می شود باید آشامیدنی باشد و دارای جسم هایی که به بتن آسیب برساند نباشد. گند آبها، پسابها، فاضلاب شهر ها، آب مردابها و این قبیل آب ها را نباید در ساخت بتن مصرف کرد.

اندازه آب در بتن به عوامل زیر بستگی دارد:

۱-  شل و سفت بودن بتن                                         ۲ – درشتی سنگ دانه ها                                        ۳- نمناکی سنگ دانه ها                                         ۴- زبری رویه سنگ دانه ها                                    ۵- شکل سنگ دانه ها                                                ۶– گرما و خشکی هوا هنگام ساختن بتن

اندازه آبی که در ساختن بتن مصرف می شود به دو طریق لحاظ می شود:

۱- به وزن جسم های جامد بتن  (سیمان وسنگ)          ۲- به وزن سیمان بتن

تذکر: هرچه در ساختن بتن بیشتر آب مصرف شود تاب بتن کاهش می یابد پس آب زیاد تاب بتن را کم می کند.

 

۱- برای بتن های خمیری:  w/c  = ۰.۶

۲- برای بتن های با ضخامت کم: w/c  =۰.۷ که برای آسانی جابجایی بتن از این نسبت استفاده می شود.

۳- برای آبهای آلوده باید :  w/c  = ۰.۵ باشد زیرا آب های آلوده باعث فاسد شدن و از کیفیت افتادن سیمان می شود.

۴- برای سیمان های پر مایع : w/c  =۰.۵۵ باید باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

علیرضا خویه

کارشناس ارشد مهندسی عمران- مهندسی زلزله از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی | طراح سازه های مقاوم در برابر زلزله | بهسازی و مقاوم سازی سازه های موجود | ارائه طرح اختلاط بتن های باکیفیت و با مقاومت بالا |

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن