کارخانه های بتن آمادهکارخانه های سیمان

انبارداری و نگهداری از سیمان فله ای

الزامات تحویل، انبارداری و نگهداری مواد سیمانی و توصیه های اجرایی

الزامات تحویل، انبارداری و نگهداری مواد سیمانی و توصیه های اجرایی

برای تضمین کیفی سیمان مورد نیاز در تولید بتن آماده لازم است تمهیداتی درجهت  انبارداری نگهداری و نحوه تحویل سیمان اتخاذ شود، به طور خلاصه، موارد زیر در این زمینه توصیه می شود:

۱- تولید کننده باید مشخصات سیمان را طبق استانداردهای ملی ایران برای کلیه و محموله های سیمان که از کارخانه، تحویل می گیرد، تهیه  و بایگانی نماید 

۲- سیمان نباید بعد از ۴ ماه از تاریخ تولید در کارخانه، مصرف گردد  طول دوره ی مجاز برای انبار کردن سیمان با توجه به شرایط محیطی به ۲تا۳ ماه محدود می شودد و تنها در صورتی در طی این زمان قابل مصرف خواهد بود که ویژگی های آن تغییر نکند

۳- دمای سیمان نباید هنگام مصرف بیش از ۶۰ درجه سیلسیوس باشد

۴- سیمان باید به صورت خشک نگهداری شود و از کلوخه شدن سیمان در اثر رطوبت باید جلوگیری کرد. به عنوان راهنمایی کلی، چنان چه کلوخه های سیمانی بین انگشتان دست  به آسانی خرد نشوند، مصرف آن برای بتن توصیه نمی شود. به صورت کلی اگر سیمان هواخورده قابل مصرف تشخیص داده شود، به علت کاهش مقاومت، مقدار آن در مخلوط بتن باید بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

مرکز توسعه ی بتن ایران ساخت بتن پر مقاومت ، کارخانه بتن، بتن آماده ، طرح اختلاط بتن، افزودنی های بتن
مرکز توسعه ی بتن ایران
ساخت بتن پر مقاومت ، کارخانه بتن، بتن آماده ، طرح اختلاط بتن، افزودنی های بتن

۵- با توجه به آنکه در کارگاه سیمان به صورت فله ای نگهداری و مصرف می شود،برای انبار کردن آن رعایت نکات زیر توصیه می شود:

  • ارتفاع کف سیلو، شیب قسمت مخروطی و … باید به طور مناسب طراحی شده باشند و دربالای سیلو نیز هواکش نصب شود تا هوای آن هنگام بارگیری تخلیه شود. سطح داخلی کاملا صاف باشد تا تخلیه ذرات سیمان به راحتی انجام شود. شیب قسمت مخروطی سیلو باید حداقل ۵۰ درجه باشد. به مرور زمان ذرات سیمان به دیواره اطراف او می چسبد که بهتر است هر چند وقت یک بار با فشار ملایم باد، سیلو را پاک و تمیز کرد.
  • سیمان فله را باید در سیلوهای فلزی استاندارد انبار کرد. لازم است از انبار کردن سیمان فله ای در انبارهای غیراستاندارد و ساخته شده با مصالح بنایی خودداری کرد. و باید تمام قسمت های متحرک سیلو عاری از اندود سیمان باشد و در پایان هر روز تمیز شوند.
  • باید اطمینان حاصل کرد که اهرم ها و دستگیره ها خم نشده باشند. فیف سیلو باید هر روز تمیز شود، خارج و داخل قیف باید از مواد زاید و سیمان چسبنده زدوده شود، در غیر این صورت دستگاه اندازه گیر مقدار واقعی سیمان را نشان نمی دهد. همچنین با استفاده از وزنه های مختلف، دقت مکانیزم اندازه گیری، مورد آزمایش قرار گیرد.
  • متر از زمین فاصله دامنه به سانتی متر باشد.
  • انتهای قیف باید حدود۱.۵متر از زمین فاصله داشته باشد و قطر آن نیز ۲۰ سانتیمتر باشد.
  •  

    ارتفاع کل سیلو از سطح زمین باید به ۱۵ متر محدود شود تا بتوان با وسایل موجود آن را پر نمود و فشار وارده بر سیمان های زیرین افزایش نیابد.

  • در بالای سیلو باید یک هواکش کلاهک دار تعبیه شود تا هوای سیلو در هنگام بارگیری تخلیه گردد. 
  • حداقل ضخامت ورق فولادی سیلو در پایین ۵ میلی متر بوده و می توان به تدریج آن را در و بالا به ۳ میلی متر کاهش داد. 
  • برای کنترل ارتفاع سیمان و هواکش، سیلو باید دارای نردبان فلزی باشد.
  • توصیه می شود سیستم هوادهی برای ایجاد تلاطم در توده تحتانی سیمان جهت جلوگیری از کلوخه شدن زودهنگام آن به کار گرفته شود. و توصیه میشود از انباشتن سیمان های داغ در سیلو خودداری شود، زیرا باعث کاهشکیفیت آن می گردد. 

کارخانه بتن

  • کامیون های حامل سیمان فله، سیمان را با فشار وارد سیلو می کنند. هر یک تن سیماننیاز به هوایی در حدود ۲۰ مترمکعب دارد تا با فشار وارد سیلو شود. این مقدار هوا باید قادر به خارج شدن از سیلو باشد. برای آنکه به این مقدار هوا اجازه خروج داده شود بدون آنکه ایجاد گرد و خاک کند باید از فیلتر هوای داخل سیلو استفاده کرد. این فیلترهای هوا بعد از خروج سیمان باید پاک و تمیز کردند، در غیر این صورت غیر قابل استفادهخواهند بود. 
  • روشهای مختلفی برای تمیز کردن فیلتر موجود است که بهترین روش آن لرزاندن مادهی فیلتر است.
  • فیلترهای هوای سیلو باید حداقل هر ۱۲ ماه یکبار تعویض شوند. و سیمانها باید براساس نوع و به طور جداگانه در سیلوهای آب بندی و هوابندی شده نگهداری شوند. امکان جمع شدن و راکد ماندن سیمان نباید در سیلو وجود داشته باشد.
  • سیلوها باید مانع دخول آب باشند و میعان داخل سیلو را باید به حداقل رساند. معمولا سیمانی که مدت طولانی در سیلو مانده باشد، یک لایه نازک سخت در بالای سطح آن به وجود می آید، و باید دقت نمود تا از این لایه برای ساخت بتن استفاده نشود. در هنگام استفاده از سیمان های پاکتی، باید به نکات زیر توجه نمود

    سیمان های پاکتی باید در انبار مسقف و عایق رطوبت نگهداری شوند

سیمان

برچسب ها
نمایش بیشتر

علیرضا خویه

کارشناس ارشد مهندسی عمران- مهندسی زلزله از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی | طراح سازه های مقاوم در برابر زلزله | بهسازی و مقاوم سازی سازه های موجود | ارائه طرح اختلاط بتن های باکیفیت و با مقاومت بالا |

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8  +  1  =  

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن
Call Now Button